پاسخ به: آش های خوشمزه مخصوص بهار و تابستان
چهارشنبه 17 دی 1393 10:19 AM
آش دوغ
مواد لازم
• 2 لیتر دوغ آماده غیرگازدار
• 500 گرم سبزی آش (شامل گشنیز، كمی شوید و سیر تازه)
• یك عدد تخممرغ
• یك و نیم پیمانه نخود
• 2 پیمانه برنج
• 250 گرم گوشت چرخكرده
• یك عدد متوسط پیاز
• نعنا خشك، مقداری برای نعنا داغ
• روغن، به میزان لازم
• نمك، به میزان لازم
طرز تهیه
1. نخود را از شب قبل در آب بخیسانید. سپس در قابلمه کوچکی آن را بپزید.
2. دوغ آماده را داخل قابلمه بزرگی بریزید. سپس یك عدد تخممرغ را به صورت خام داخل دوغ بشكنید. برنج را پس از شستن داخل مخلوط دوغ و تخممرغ بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. در طول این مدت، مرتب آن را هم بزنید تا دوغ به جوش آید.
3. پس از اینكه نخود به طور كامل پخته شد، آن را به همراه كمی نمك به مواد اضافه كنید. سبزی آش را هم به صورت درشت خرد كنید و به همراه سیر رنده شده، به بقیه مواد بیفزایید.
4. پیاز را در گوشت چرخكرده رنده كنید و پس از اضافه كردن اندكی نمك و زردچوبه و زعفران، این مخلوط گوشتی را به صورت كوفتههای ریز درآورید. پس از آماده شدن كوفتهها، آنها را داخل آش بریزید و به مدت یك ساعت روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.
در صورتی كه برنج موجود در آش نرم شد و به طور كامل پخت، زمان طبخ این آش نیز كامل شده است. در پایان، هنگام سرو كردن، آش را در كاسهای بریزید و روی آن را با مقداری نخود پخته و نعنای داغ تزئین كنید.
abdollah_esrafili@yahoo.com
شاد، پیروز و موفق باشید.