پاسخ به: آش های خوشمزه مخصوص بهار و تابستان
چهارشنبه 17 دی 1393 10:18 AM
آش آبغوره
مواد موردنیاز (8 نفر)
• 3 عدد پیاز متوسط
• یك كیلوگرم سبزی آش
• یك پیمانه بلغور گندم
• یك پیمانه عدس
• یك پیمانه لوبیا چشمبلبلی
• یك پیمانه برنج
• 2 پیمانه آب مرغ یا آبگوشت
• 4 پیمانه آب جوشیده
• 2 پیمانه آبغوره
• نصف پیمانه غوره
• 2 قاشق سوپخوری پودر نعنای خشكشده
• نمك و فلفل سیاه به میزان دلخواه
• 4 قاشق سوپخوری روغن مایع سرخكردنی
طرز تهیه
1. همه حبوبات را به طور جداگانه از چند ساعت قبل در آب بخیسانید. سبزی آش که شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج است را بشویید و پس از خشک شدن خرد کنید.
2. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و سپس داخل قابلمه بزرگی حاوی مقداری روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شود. مقداری از پیازداغ را بردارید و برای تزئین روی آش كنار بگذارید. سپس 2 قاشق سوپخوری پودر نعناخشك را به پیازداغ اضافه کنید و كمی تفت دهید.
3. آب مرغ یا آب گوشت را به مخلوط پیازداغ اضافه و حرارت گاز را كمی زیادتر كنید تا آب مرغ یا گوشت به جوش آید.
4. باتوجه به اینكه بلغور گندم در مقایسه با دیگر حبوبات موجود دیرتر میپزد، ابتدا بلغور گندم را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و بگذارید حدود یك ربع بجوشد، پس از آن لوبیا چشمبلبلی و عدسی را به طور همزمان اضافه و شعله اجاقگاز را كم كنید و بگذارید تا حبوبات نیمپز شوند. در مرحله بعد برنج را اضافه کنید و هرازگاهی مواد داخل آش را هم بزنید تا آش ته نگیرد. در صورت نیاز میتوانید مقداری آب جوشیده نیز به مواد بیفزایید. پس از آنكه مطمئن شدید حبوبات كاملا پختهاند، سبزی آش را اضافه كنید.
5. در این مرحله نوبت به اضافهكردن سبزی خردشده آش است. پس از اضافهكردن سبزی، دوباره در قابلمه را بگذارید تا سبزی پختهشده و آش كاملا جا بیفتد.
6. در پایان آبغوره و درصورت دلخواه غوره را هم به آش اضافه كنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد. پس از طی این مدت، آش را در ظرف مخصوص كشیده و با پیازداغ و نعنا داغ و درصورت دلخواه حبوبات پختهشده آش تزئین كنید.
abdollah_esrafili@yahoo.com
شاد، پیروز و موفق باشید.