پنج سوپ داغ زمستانی
چهارشنبه 17 دی 1393 9:46 AM
مجله آشپزی ایده آل: هوای سرد، شیشه بخارگرفته، زمین خیس شده از رگبار پاییزی؛ همه و همه در كنار یك كاسه سوپ داغ لحظاتی به یادماندنی را میسازند كه همیشه در خاطرهها باقی میماند. سوپ، برخلاف تصور عمومی یك غذای وارداتی نیست. به ادعای زبانشناسان سوپ واژه اشكانی مركب از سو و آپ به معنای غذای آبكی است.
سوپ به نسبت فامیل نزدیكش یعنی آش سبكتر و رقیقتر است و سریعتر حاضر میشود، چون معمولا از حبوبات در آن خبری نیست. سوپها در سراسر جهان وجود دارند و در هر فرهنگی به شكلی منحصربهفرد تهیه میشوند. شاید بتوان گفت سوپ كه از فرهنگ پارسی به گوشه و كنار این كره خاكی رفته و رنگ و بوی آن دیار را گرفته، یكی از اولین گفتوگوی تمدنهای تاریخ بوده است؛ گفتوگوی تمدنهایی كه خوشمزه است و خوردنی.
ذرت یكی از تحفههای قاره آمریکا ست كه امروزه تقریبا نبودن آن در بین انواع مواد غذایی قابل تصور نیست. سوپ ذرت علاوه بر خواص فراوان، بسیار سریع آماده میشود به شرطی كه از كنسرو آن استفاده كنید.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
روش تهیه:
1- روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كنید و پیاز را 4 دقیقه در آن تفت دهید. سیر و پودر فلفل سفید را اضافه كرده و یك دقیقه دیگر تفت دهید.
2- سهچهارم ذرت را به قابلمه اضافه كنید و پس از 3 دقیقه آب مرغ را به آن بیفزایید. هنگامی كه سوپ به جوش آمد، شعله را كم كرده و در آن را ببندید. سوپ را 20 دقیقه بپزید.
3- به وسیله گوشتكوب برقی یا غذاساز سوپ را پوره كنید تا یكدست شود. ذرت باقیمانده را اضافه كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنید. چند دقیقه قبل از سرو خامه را بیفزایید و مخلوط كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و در ظرف بكشید.
نکات:
1 - به جای روغن مایع از3 قاشق غذاخوری كره گیاهی استفاده كنید.
2 - به جای پیاز از 5-6 عدد پیازچه درشت استفاده كنید.
3 - برای تزیین از فلفل دلمهای سبز و قرمز نیز میتوانید استفاده كنید.
4 - به جای پودر فلفل از 2 تا 3 عدد فلفل سبز یا قرمز تند ساطوری شده استفاده كنید.
abdollah_esrafili@yahoo.com
شاد، پیروز و موفق باشید.