نوکیا 1320
سه شنبه 16 دی 1393 1:54 AM
امروزه گوشیهای با اندازه بزرگ در میان مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. از این رو نوکیا بر این شد تا گوشیهای بزرگ خود یعنی لومیا 1520 و 1320 را معرفی و روانهی بازار کند. لومیا 1520 یک فبلت تمام عیار بود و به واقع نوکیا هر چه در چنته و در توان داشت، در 1520 به کار برد. اما مطمئنا نوکیا این موضوع را فراموش نکرده که تعداد زیادی از طرفداران نوکیا، توان خرید این فبلت دوست داشتنی با این قیمت را ندارند. از این رو نوکیا 1320 را معرفی نمود تا توان خرید مردم را برای گوشیهای با سایز بزرگ نوکیا بالا ببرد. لومیا 1320 در واقع یک فبلت میان رده از کمپانی نوکیا میباشد که سعی کرده با امکاناتی کمی ضعیفتر نسبت به 1520 و البته با قیمتی مقرون به صرفه تر، نگاه خیلی از کاربران را به خود جلب نماید. نوکیا برای 1320 از یک نمایشگر HD در ابعاد 6 اینچ و از خانواده LCD Clear Black ها استفاده نموده که محافظت از این نمایشگر به پوششی از گوریلا گلس نسخهی سوم سپرده شده. دوربین به کار گرفته شده در لومیا 1320 به مراتب ضعیفتر از 1520 میباشد. اما این به معنای ضعیف بودن دوربین این گوشی نیست چرا که دوربین 1520 یک ابر دوربین بود. به هر حال 1320 از یک دوربین با لنز 5 مگاپیکسل بهره میبرد که توان فیلم برداری به صورت FullHD را دارد. پردازش اطلاعات در این مدل بر عهدهی یک پردازندهی دو هسته ای یعنی اسنپدراگون S4 میباشد که میتواند تا حداکثر فرکانس 1.7 گیگاهرتز وظایف را پردازش کند. دست آخر نوکیا همان باتری که برای 1520 به کار برده بود، برای 1320 هم در نظر گرفته. لومیا 1320 مجهز به یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 3400 میلی آمپر ساعت است که کاملا مناسب برای این گوشی با این ابعاد میباشد. حال، با ورود این فبلت 6 اینچی خوش قیمت نوکیا به بازار، به نقد و بررسی آن پرداختیم. پس با ما در نقد و بررسی لومیا 1320 همراه شوید.
ابعاد این گوشی 164.25 در 85.9 میلی متر بوده و قطری در حدود 9.79 میلی متر دارد که در مقایسه با لومیا 1520، یک میلی متر افزایش قطر داشته. همچنین این گوشی 220 گرم وزن دارد که در این زمینه هم نسبت به 1520 سنگینتر شده است.
ظاهر این گوشی مشابه با سایر گوشیهای بزرگ نوکیا میباشد و اصالت گوشیهای نوکیا در این گوشی کاملا حفظ شده است. ابعاد این گوشی ظاهری مستطیلی دارد و شباهت بسیار زیادی به 1520 دارد. از طرف دیگر؛ شکل و شمای کلی این اسمارت فون به لومیا 625 نزدیک است و گویا نوکیا در هنگام طراحی این گوشی از طراحی 625 الگو برداری کرده. در مجموع باید گفت که لومیا 1320 کیفیت ساخت قابل قبولی دارد و حس خوبی را در هنگام دست گرفتن به کاربر منتقل میکند.
حال به بررسی و واکاوی گوشی میپردازیم.
صفحه نمایش
لومیا 1320 از یک صفحه نمایش 6 اینچی از نوع IPS بهره میبرد که قادر است وضوح تصویری معادل با HD را ارائه نماید. تراکم پیکسلی این گوشی 245ppi بوده که با توجه به اندازهی آن مناسب به نظر میرسد. صفحه نمایش این گوشی توسط یک محافظ صفحه Gorilla Glass 3 پوشیده شده تا آن را از هر گونه و خشی محافظت نماید.
صفحه نمایش لمسی خازنی 1320 دقت خوبی داشته و به کوچکترین لمس شما بر روی صفحه پاسخ خواهد داد. اما دقت بالای این صفحه به همین جا ختم نمیشود؛ چرا که میتوانید به همان خوبی که با انگشتانتان صفحهی نمایش این گوشی را لمس میکردید، با دستکش هم با این گوشی کار کنید. به واقع این قابلیت در اکثر گوشیهای ویندوزی نوکیا دیده میشود و نوکیا این پتنت را به نام خود ثبت کرده است. البته گفتن این نکته خالی از لطف نیست که این قابلیت در 1320 به طور خودکار فعال نمیباشد و برای راه اندازی آن باید از تنظیمات گوشی، این قابلیت را فعال کنید. البته نوکیا برای این کار دلیل محکمه پسندی دارد و بر این باور است که فعال بودن این قابلیت در حالت پیش فرض، مصرف باتری را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد. از این رو این قابلیت در حالت پیش فرض، غیر فعال میباشد.
همان طور که در ابتدای نقد گفته شد، صفحه نمایش این گوشی قادر است تا حداکثر وضوح تصویر 720p معادل با اچ دی را نمایش دهد که نسبتا رضایت بخش میباشد. اما صفحه نمایش بهتر از آن را برادر بزرگتر خود یعنی لومیا 1520 به خدمت دارد. اما این گوشی به لطف بهره گیری از پنل IPS، زاویه دید خوبی دارد و از کار با آن لذت خواهید برد. همچنین متون نمایش داده شده در این گوشی در زیر نور آفتاب، کاملا خوانا بوده و مشکلی خاصی در هنگام کار با آن در محیط بیرون نخواهید داشت.
قلب تپندهی این فبلت بر عهده چیپ ست Qualcomm Snapdragon S4 میباشد. بر روی این چیپ یک پردازندهی دو هسته ای قرار دارد که حداکثر با سرعت 1.7 گیگاهرتز وظایف را پردازش میکند. به واقع قدرت پردازندهی این گوشی نسبت به 1520 کاهش قابل ملاحظه ای داشته. اما این به معنای ضعف پردازندهی به کار برده شده در 1320 نیست. چرا که سیستم عامل ویندوزفون آنقدر خوب و بهینه طراحی شده که حتی با پردازندهی دو هسته ای و با فرکانس 1 گیگاهرتز هم میتواند از پس برنامه های سنگین این سیستم عامل برآید. به هر حال این پردازنده تمام برنامه های موجود در بازار ویندوزفون را بدون ذره ای کندی اجرا مینماید. پس جای هیچ گونه نگرانی در مورد اجرای بازی و برنامه های سنگین در این گوشی وجود ندارد. همچنین یک رم 1 گیگابایتی این پردازنده را همراهی میکند تا وظیفهی چند تکلیفی یا همان Multi-Tasking را به خوبی در این ویندوزی اجرا نماید. در مجموع باید بگوییم که در تجربهی چند روزه ای که با این فبلت داشتیم، به عملکرد لگ گونه و کند، در حین وب گردی و اجرای بازیهای گوناگون با 1320 برنخوردیم. اما همهی ما به خوبی میدانیم که پردازندهی چهار هسته ای به کار گرفته شده در 1520 عملکرد فوقالعاده تری نسبت به 1320 دارد. اما همان جور که خود مایکروسافت مرتبا گفته، استفادهی سبکتر از این سیستم عامل، سبب میشود تا گوشی و یا فبلت دستورات بیشتری را با توان و مصرف پایینتر اجرا نماید.
مایکروسافت برای این فبلت میان ردهی خود از هشت گیگابایت حافظهی داخلی استفاده نموده که اگر اهل استفاده از برنامه ها و بازیهای زیاد و متنوعی هستید، قطع به یقین این مقدار حافظه برای شما کم خواهد بود. اما کاربران این فبلت میتوانند به وسیلهی پشتیبانی از کارت حافظهی microSD تا 64 گیگابایت و 7 گیگابایت حافظهی مجازی OneDrive، تا حد زیادی از این بحران کمبود حافظه کم کنند.
از آن جایی که لومیا 1320 محصول سال گذشتهی شرکت مایکروسافت میباشد و قبل از معارفهی ویندوزفون 8.1 رونمایی گشته؛ لذا این محصول به طور پیش فرض از نسخهی قبلی و قدیمی این سیستم عامل یعنی ویندوزفون 8 بهره میبرد. اما خبر خوب و مسرت بخشی که برای تمام کاربران قدیمی گوشیهای لومیا (ویندوزی) این شرکت وجود دارد، این است که تمام گوشیهای ویندوزی نوکیا با ویندوزفون 8 قابل ارتقا به 8.1 میباشند. لومیا 1320 هم به هیچ عنوان از این قاعده مستثنی نیست و کاربران این فبلت میتوانند آن را به جدیدترین و به روزترین نسخهی سیستم عامل ویندوزفون یعنی 8.1 ارتقا نمایند و از تمام ویژگیها و امکانات این نسخه نظیر دستیار صوتی Cortana، نوار اعلانات (Notification) و Jigsaw Puzzle بهره ببرند.
به واقع خبر قابل آپگرید شدن سیستم عامل این فبلت به ویندوزفون 8.1 به قدری خوش حال کننده است که شاید بتوان این قابلیت را به عنوان یکی از بزرگترین مزیتهای 1320 برشمرد. مانند همهی گوشیهای ویندوزی مایکروسافت، لومیا 1320 هم از برنامه های منحصر به فرد نوکیا نظیر Here maps بهره میبرد. مهمترین راه های ارتباطی در این فبلت هم شامل بلوتوث نسخهی 4.0، DLNA، WiFi و GPS میباشد.
دوربیندوربین به کار گرفته شده در لومیا 1320 به مراتب ضعیفتر از 1520 میباشد. اما این به معنای ضعیف بودن دوربین این فبلت نیست؛ چرا که دوربین 1520 یک ابر دوربین به حساب میآید. به هر حال 1320 از یک دوربین با کیفیت 5 مگاپیکسل بهره میبرد که توان فیلم برداری به صورت FullHD معادل با 1080 در 1920 پیکسل را دارد. در یک مقایسهی دیگر، کیفیت دوربین لومیا 1320 به خوبی و به کیفیت رقیب اندرویدی خود یعنی گلکسی مگا (8 مگاپیکسل) نمیباشد ولی میتوان نمرهی قابل قبولی را به دوربین این فبلت ویندوزی داد. به طور کلی کیفیت عکسهای ثبت شده با دوربین این فبلت در فضاهای باز به مراتب بهتر از محیطهای بسته و اتاق میباشد. وظیفهی ضبط مکالمات ویدئویی و ثبت عکسهای Selfie در این گوشی هم به یک دوربین با کیفیت 0.3 مگاپیکسل معادل با VGA محول شده که برای این کار مکفی و مناسب به نظر میرسد. رابط کاربری دوربین این فبلت هم از سادگی خوبی برخوردار است و سبب شده تا کاربران به راحتی با این برنامه کار کنند. شایان ذکر است، بهترین اتفاقی که در دوربین این فبلت افتاده است را همان کیفیت فیلم برداری آن بدانیم؛ چرا که کیفیت ویدئوها طبیعی بوده و صدا را به طور مناسبی ضبط مینماید.
باتریهمان طور که در ابتدای نقد گفته شد، باتری به کار گرفته شده در 1320 همان باتری 3400 میلی آمپر ساعتی ست که نوکیا در 1520 به کار برده. این باتری میتواند به طور متوسط تا 672 ساعت در حالت استندبای برای کاربران شارژدهی نماید. در مجموع باید گفت که عملکرد باتری 1320 رضایت بخش و فراتر از حد انتظار بوده و نیاز یک فبلت 6 اینچی را به خوبی برآورده میکند. آمار و ارقام این را نشان میدهد که با وجود یکسان بودن باتری به کار گرفته شده در 1520 و 1320، اما این لومیا 1520 است که شارژدهی بهتر و بیشتری را نسبت به برادر کوچکتر خود دارد؛ چرا که باتری این گوشی چیزی در حدود 100 ساعت بیشتر از 1320 (در حالت استندبای) شارژ نگه میدارد.
در مجموع ما این دستگاه را برای کسانی که به دنبال یک فبلت ویندوزی و صد البته با برچسب قیمت مناسب میگردند، توصیه میکنیم. همچنین آن دسته از افرادی که به فکر خرید لومیا 1520 بودهاند، اما توان خرید آن را نداشتهاند را باید به لیست کسانی که این فبلت مناسب آنهاست، اضافه نماییم. در نهایت هم باید رزولوشن پایین دوربین 1320 را به عنوان اصلیترین نقطه ضعف و پاشنه آشیل این میان رده برشمرد.
این روزها یکی از واقعیت های دنیای موبایل را می توان اینگونه بیان کرد که «هر جا سخن از فبلت است، نام سامسونگ میدرخشد!» بدین معنی که همیشه شرکت سامسونگ در دستهی فبلت ها حضوری پر رنگ و قدرتمندانه داشته و در این زمینه همیشه حرفهای زیادی برای گفتن دارد. از همین رو لومیا 1320 را هرگز نمیتوان فبلتی بدون رقیب در این رنج قیمتی در نظر داشت و باید سامسونگ گلکسی مگا را یک رقیب جدی برای 1320 دانست.
Android , iOS , Windowsphone , Symbian , Java, Mobile Review ,Learning