پاسخ به:چه توفیق و کراماتی با خواندن نماز شب به ما میرسد ؟
یک شنبه 14 دی 1393 9:56 PM
خشنودی خداوند با نماز شب
حضرت علی می فرماید:
«قیام اللیل مُضحّحَةٌ لِلْبَدَنِ و تَمسُّک باَخْلاقِ النَّبیین وَ رَضی رَبَّ العالمین»؛(91) برخاستن برای نماز شب، بدن را تندرست می کند و تمسکی است به اخلاق پیغمبران و خدا را خشنود می کند.
91 . میزان الحکمه، ج 5، ص 421.
نماز شب، چراغ تاریکی قبر
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
«صلوة اللَّیل سِراجٌ لِصاحِبِها فی ظُلْمَةِ الْقَبر»؛(92) نماز شب برای صاحبش چراغی است در تاریکی قبر.
92 . بحارالانوار، ج 87، ص 161.
نماز شب و بخشش گناهان روز
امام صادق علیه السلام فرمودند:
«نماز شب، گناهان روز را از بین می برد (یعنی اگر گناهی از فرد نماز شب خوان در روز سر زده باشد بوسیله نماز شب از بین می رود و نابود می شود).(93)
93 . امالی شیخ طوسی، ج 1، ص 300.
اثر نماز سحرگاهی
سعید بن محمّد بن جُنَید، معروف به «ابن جُنید» از دانشمندان و عرفای نامی قرن سوّم به شمار می آمد. او استادی زبردست و عالمی ناطق بود، ولی در سلک صوفیان به شمار می رفت. او در سال 297 هجری قمری از دنیا رفت.
یکی از علمای بزرگ آن عصر به نام «جعفر خالدی» می گوید: او را در عالم خواب دیدم و به او گفتم: خداوند با تو چگونه رفتار کرد؟
در پاسخ گفت: همه این اشارات و عبارات و رسوم و علوم که داشتم به حالم سودی نبخشید، جز چند رکعت نمازی که در سحرگاهان می خواندم.(95)
95 . الکلنی و القاب، ج 2، ص 158.
تجلّی خداوند بر نماز شب خوان
بهترین فایده و ثمره و فضیلت نماز شب این است که خداوند در بهشت بر نماز شب خوانان تجلّی می کند، چنانچه برای حضرت موسی علیه السلام در دنیا تجلّی کرد و کوه متلاشی شد. یعنی خداوند به جای حور و قصور و طعام و شراب، خودش را برایشان عرضه می کند و پاداش نماز شب را خودش می دهد.(96)
96 . علل الشرایع، ج 2؛ بحارالانوار، ج 84؛ تفسیر مجمع البیان، ج 9.