طراحی سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله برای نخستین بار در کشور
شنبه 13 دی 1393 7:10 PM
طراحی سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله برای نخستین بار در کشور
سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله برای نخستین بار در سطج کشور با تلاش سه ساله جمعی از استادان دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود طراحی شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه سمنان، دکتر عباس کنگی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود و طراح این سامانه، گفت: سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارات زلزله در حقیقت یک کار تحقیقاتی است که برای نخستین بار در سطح کشور، در سازمان فاوا (شهرداری مشهد) بصورت عملیاتی پیاده سازی شده است.
وی افزود: این سامانه مشخصات زمین لرزههای کشور را لحظه به لحظه از طریق دو مرکز زلزلهنگاری (IGTU , NEIC) دریافت و طی پنج مرحله پردازش و شبیهسازی، خسارات ناشی از زلزله به اجزای مختلف شهر (ساختمانها، شریانهای حیاتی و ...) را ارزیابی میکند.
عضو گروه زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود در ادامه در مورد دیگر خصوصیات این سامانه خاطرنشان کرد: اطلاعات حاصل از پردازش دادهها، بصورت نقشههای تخمین خسارت لایه لایه، از طریق پست الکترونیکی، پیامک و سایت سامانه با قابلیت استفاده بر روی گوشی همراه در اختیار مدیریت شهری و گروههای امداد و نجات قرار میگیرد.
وی با اشاره به همکاری ۱۶ تن از استادان رشتههای مختلف دانشگاهی در این طرح افزود: بعد از سه سال کار مستمر تحقیقاتی، این سامانه از حدود یک سال و نیم قبل در مرحله راستی آزمایی قرار گرفت و دقت آن تائید شد.
کنگی از استقبال و همراهی و حمایتهای مالی و معنوی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد در راستای کاربردی کردن این سامانه تقدیر کرد.
به گفته وی، سامانه مدیریت بحران و ارزیابی خسارت زلزله، پس از وقوع هر زمین لرزه قادر است به محض دریافت اطلاعات، با دقت مورد نیاز در یک تصمیم مدیریتی خسارات وارد شده بر بخشهای مختلف شهر را تخمین زده و اطلاعات مورد نیاز را از طریق سیستمهای ارتباطی در اختیار مدیران شهری قرار دهد.
بر اساس این گزارش، این سامانه با هدف یکپارچهسازی عملیات امداد و نجات، با رویکرد کاهش تلفات ناشی از زمین لرزه طراحی شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نشانی: www.isna.ir
اگر کسی را یافتی که در لبخندت غمت را دید، در سکوتت حرف هایت را شنید و در خشمت محبتت را فهمید؛ بدان او بهترین دارایی توست :)