پاسخ به:هفته ي وحدت ودليل نامگذاري اين هفته+امتياز ويژه
سه شنبه 16 دی 1393 10:33 PM
حمايت از دار التقريب بين المذاهب الاسلامية
دار التقريب در سال 1327 شمسي از سوي جمعي از بزرگترين علماي اهل سنت و مذاهب مختلف و علماي شيعه و با کوشش فراوان مرحوم علامه شيخ محمد تقي قمي که سالها در لبنان و مصر اقامت داشت و با دبير کلي وي شکل گرفت، و در آن هنگام در کل جهان اسلام با اهميت فراوان تلقي گرديد. اعضاي آن از اساتيد الازهر مانند شيخ عبد المجيد سليم، و شيخ محمود شلتوت، شيخ ابو زهره، حسن البنا، و ديگران و يکي از علماي زيديه يمن، و از علماي شيعه، مرحوم شيخ محمد حسين کاشف الغطاء در نجف، مرحوم سيد شرف الدين و مرحوم شيخ محمد جواد مغنيه در لبنان بودند.
دار التقريب داراي آيين نامه مشخصي بود که در آن هنگام آن را در کشورهاي اسلامي و بين علماي نامي منتشر کردند و از جمله براي والد من که واعظ معروفي بود فرستادند که من آن را خواندم و دائما از راه مجله «رسالة الاسلام» از جريانها و اخبار دار التقريب آگاه مي شدم.
مجله رسالة الاسلام، زبان گوياي آن مؤسسه بود که از بهترين مجلات اسلامي شمرده ميشد و مقالاتي از اعضاي آن مؤسسه از جمله تفسير قرآن به روش ابتکاري به قلم شيخ محمود شلتوت شيخ الازهر و مقالاتي به قلم شيخ عبد المجيد سليم و کاشف الغطاء و شيخ مغنيه و گاهي از سيد شرف الدين و سيد هبة الدين عالم شيعي عراقي و ديگران در آن درج مي شد. از اين مجله فقط تعداد 60 شماره منتشر شد که ما در مجمع جهاني تقريب آنها را در 15 جلد منتشر کرديم و براي دانشمندان ارسال داشتيم، اين مجله تا آخر حيات آيت الله بروجردي ادامه داشت و بعدا تعطيل گرديد و کار دار التقريب متوقف شد که علت آن چنين است:
مرحوم آيت الله بروجردي به شرحي که در کتاب «زندگاني آيت الله بروجردي» به تفصيل آمده به آن مؤسسه کمک مالي و هم کمک علمي ميکرد و با درگذشت آن مرد اين کمک ها قطع شد و کارهاي دار التقريب که موقوف بر آن کمک ها بود متوقف گرديد.
مرحوم قمي دبير کل دار التقريب با آيت الله بروجردي رابطه نزديک داشت و مورد لطف و عنايت و اطمينان و اميد ايشان در پيشرفت انديشه تقريب بود و من که در جمع مؤلفين حديث در منزل آيت الله هر روز رفت و آمد داشتم بارها ميديدم مرحوم قمي همراه مرحوم ابن الدين از علماي روشنفکر به تهران ميآمدند و به انتظار مينشستند، و بعدا ب حضور آيت الله ميرسيدند. من بعدا با مرحوم قمي رابطه و آشنايي پيدا کردم و بسياري از مطالب را درباره دار التقريب و اعضاي آن از وي شنيده ام.
Android , iOS , Windowsphone , Symbian , Java, Mobile Review ,Learning